Tredje raka DM-guldet för Umeå IK FF

I 90 minuter orkade division III-laget Rönnskär Railcare hålla juniorerna i Umeå IK FF stången i DM-finalen.

Sen var det aldrig något snack om vart guldet skulle hamna.

– Det tog lite tid innan vi insåg allvaret, sen var det aldrig något snack om saken, säger Jonathan Sandman sedan hans UIK vunnit DM-finalen med 6-1.

Umeå IK FF vann DM-guldet för damer såväl 2013 som 2014.

2015 års final avgjordes på onsdagskvällen på Guldvallen i Skelleftehamn och det blev tredje raka för UIK.

Det var klubbens juniorer som ställdes mot Rönnskär Railcares division III-lag och det var UIK som styrde och ställde även om hemmaspelarna krigade på bra och stundtals pressade med tre spelare.

– Under ordinarie tid var det aningen lojt och det såg lite avigt ut för vår del. I förlängningen kom vi däremot igång som vi ska, säger UIK-tränaren Jonathan Sandman.

Bäst i Västerbotten

UIK tog programenligt ledningen i den första halvleken men med cirka tio minuter kvar av matchen tog Emelie Pettersson Rönnskär till förlängning via en straff.

I förlängningen blev UIK-juniorerna för svåra för Rönnskär. Efter Jessica Alms 1-2 mål tre minuter in på förlängningen var det bara ett lag på planen. Det skulle bli ytterligare fyra UIK-mål innan slutsignalen fram till tennissiffrorna 6-1.

Bäst i Västerbotten än en gång och tredje raka DM-guld till Umeå IK FF med andra ord. Självklart en stor fjäder i hatten till de unga spelarna som gjorde det igen.

Nikolina Lundin Lundström, Maya Hulinder var bäst för dagen i UIK tillsammans med tremålsskyttarna Jessica Alm och Alexandra Sandström.

Målen: 1-0 (26) Alexandra Sandström, 1-1 (80) Emelie Pettersson, 1-2 (93) Jessica Alm, 1-3 (97) Jessica Alm, 1-4 (106) Alexandra Sandström, 1-5 (107) Jessica Alm, 1-6 (110) Alexandra Sandström.