Spänningen lever vidare i damernas norrtvåa.

Seriefinalen mellan Umeå IK FF och Själevad slutade 2-2 (2-0).

– Helt godkänd insats från vår sida, speciellt som vi tvingades möblera om i laget en hel del, säger UIK-tränaren Rolf Sandberg.

Visst var det så. Många skador i truppen, plus en hel del förkylningar, gjorde att firma Rolf Sandberg & Jonathan Sandman tvingades kasta om i laget en hel del.

Av detta såg vi dock ingenting inledningsvis. Redan vid 14 minuter på tavlan var ställningen 2-0 till UIK. Först blev Julia Hellström neddragen i straffområdet med straff som följd (säker exekutor Clara Forsman) och sen satte dagens bästa hemmaspelare, Wilma Carlsson, 2-0 på ett iskallt distansskott i nättaket.

– Vi började mycket bra och som helhet var vår första halvlek godkänd. Synd bara att de fick ett så pass tidigt reduceringsmål i början av den andra halvleken, konstaterar Rolf Sandberg.

Visst var det så. Redan i den 50:e minuten kom 2-1-reduceringen för Själevad och därmed också luft under vingarna. 2-2 kom i den 66:e minuten och sen gick båda lagen för ett segermål.

Resultatet stod sig dock tiden ut, vilket innebär att det blir ovisst ända in på mållinjen. Fortfarande är det UIK som sitter i förarsätet.

– Det hade varit kul att se hur det hade gått utan alla ommöbleringar vi tvingades till. Med fyra olika mittbackar under 90 minuter är det inte helt enkelt att bringa ordning i lagdelarna, menar UIK-tränaren.

Kampmoralen hos UIK-spelarna ska definitivt berömmas och man ska också komma ihåg att alla dess unga talanger mötte ett mycket rutinerat Själevad där flera av spelarna var födda på 80-talet.

Den som lyste mest på Umeå Energi Arena var dock 15-åriga Wilma Carlsson som går från klarhet till klarhet och som styrde och ställde på mittfältet. Målvakten Elin Ernerstedt, Nikolina Lundström och Helene Schjelderup, var andra UIK-spelare som glänste extra mycket i seriefinalen.

Målen: 1-0 (8) Clara Forsman, straff, 2-0 (14) Wilma Carlsson, 2-1 (50) Josefin Larsson, 2-2 (66) Josefin Wård.