Sandströms sköna femling

2012-06-09 - skrivet av UMEÅ IK FF

Foto: UMEÅ IK FF

Umeå IK FF:s talanger fortsätter att övertyga i Svenska Spels F 17 Norra-serie.
Mot AIK övertygade också Hanna Sandström genom att göra UIK:s samtliga mål i 5-0-segern. Sandström var klinisk i avslutningarna och sprudlade av energi i sitt spel.
- Det går inte klaga på direkt och extra skönt att få slå AIK också, konstaterade Sandström som givetvis "stack" ut rejält genom att göra samtliga mål där hon inledde med att smacka dit de tre första bollarna på 23 minuter in första halvlek.
UIK ledde då med 3-0 efter 27 minuter innan Sandström rullade in 4-0 och 5-0 i matchminut 88 och 90.
- Det stämde de mesta idag och skönt också att vi nu vunnit två raka matcher, nu är vi riktigt bra med i tabellen också, sa Sandström.
UIK har nu radat upp två raka hemmasegrar via 3-2 mot Kvarnsveden förra helgen och 5-0 mot AIK.
Rolf Sandberg som tillsammans med Karolina Westberg basar för UIK-talangerna var tillfreds med tre sköna poäng.
- Vi är riktigt nöjda med lagets insats mot AIK, där samtliga spelare levererade. Men självklart går det ju inte att blunda för Hanna Sandström i den här matchen, det var häftigt att se, sa Sandberg och fortsatte sin analys:
- Vi växer hela tiden och tar steg framåt. Nu vågar vi spela ut och har också minimerat misstagen. I början av serien var det mer att motståndarna skapade chanser på vårt slarv.
UIK-laget svarade för en riktigt stabil match där Sandström var grädden på moset. Målvakten Matilda Wirthig höll nollan och Amanda Skyltbäck spelade också uppoffrande i ett annars ramstarkt UIK-kollektiv.
Målen: 1-0 (9) Hanna Sandström, 2-0 (14) Hanna Sandström, 3-0 (27) Hanna Sandström, 4-0 (88) Hanna Sandström, 5-0 (90) Hanna Sandström.

TABELLEN SVENSKA SPEL F 17 NORRA