Kryss som vanligt i Norrderbyt

Det blev som det brukar se ut mellan Umeå IK FF och Piteå IF.
Det blev också oavgjort, precis som det brukar mellan norrlandslagen – 1-1 (0-0).
– Inga större överraskningar, konstaterar såväl Maria Bergkvist som bortatränaren Stellan Carlsson.

Med förra helgens sköna hemmaseger (2-0) mot Kopparbergs/Göteborg i tankarna startade Piteå bäst och man vaskade också fram några halvchanser framför hemmamålvakten Malin Reuterwall.
Allt eftersom började dock UIK komma igång och i den 14:e minuten hade Hanna Sandström ett drömläge att göra 1-0. Hon sköt dock aningen tidigt och Hilda Carlén i PIF-målet kunde rädda enkelt.
En än bättre chans hade Jenny Hjohlman i den 34:e minuten sedan hon blivit fälld av Nina Jakobsson innanför straffområdet. Jenny tog själv straffen men Hilda Carlén sträckte sig i hela sin längd och kunde rädda.
– Vi började halvleken bra, medan Umeå avslutade den bäst, menar PIF-tränaren Stellan Carlsson.
Gästerna kunde knappast fått en bättre start på den andra halvleken. June Pedersen slog hörnan i den 51:a minuten och efter diverse turer kunde Ellen Löfkvist fixa 0-1-målet.

Rita målade
UIK lät sig dock aldrig nedslås och precis som i den första halvleken så gjorde man en bra avslutning. I den 66:e minuten slog Lisa Lantz en perfekt djupledsboll och i ett halvt friläge gjorde Rita Chikwelu inget misstag – 1-1.
– Båda lagen vill ha ett bra djupledsspel och nu fick vi en skön utdelning. Vi har snäppat upp oss jämfört med i fjol och jag ser den här matchen som ett steg i rätt riktning jämför med seriepremiären mot Örebro, säger Maria Bergkvist.
– Piteå är tunga att möta och vi ska komma ihåg att de var trea i fjol, fortsätter UIK-tränaren.
Kollega Carlsson var väl också tämligen nöjd med utgången.
– Vi är lite för försiktiga i sista tredjedelen, samtidigt som vi blir för ängliga med deras djupledsspel.
1-1 var nog ett tämligen rättvist resultat i norrderbyt. UIK spelade riktigt bra på slutet och med lite flyt hade det till och med kunnat bli tre poäng.
Fanny Hjelm Rönnlund i försvaret, Selina Henriksson och Rita Chikwelu på mitten och i anfallet var Jenny Hjohlman en ständig oroskälla för Piteå-försvaret.
Nästa söndag, den 1 maj, gästas UIK av Mallbackens IF Sunne.
Målen: 0-1 (51) Ellen Löfkvist, 1-1 (66) Rita Chikwelu.
Varningar, U: Jenny Hjohlman. P: Nina Jakobsson.
Domare: Camilla Eriksson, Hallen.
Publik: 669.
UIK:s lag:
Malin Reuterwall – Fanny Hjelm Rönnlund, Lisa Lantz, Lotta Ökvist – Amanda Berglund (89), Selina Henriksson, Sarah Mellouk, Rita Chikwelu, Julia Hellström (68) – Jenny Hjohlman, Hanna Sandström.
Ersättare: Tove Enblom, Sabrina Henriksson, Hanna Boubezari, Elin Bäckström (89), Wilma Carlsson, Nikolina Lundin Lundström (68).
Som förmatch till den allsvenska fighten möttes Umeå IK FF och Djurgården i seriepremiären av Svenska Spel F19.
Där vann UIK med hela 6-1 (5-0) sedan matchen avgjorts redan i den första halvleken.
UIK:s målskyttar: Alexandra Sandström 3, Clara Forsman, Helene Schjelderup och Frida Jonsson